...

Հեշտ ու համեղ. Ամանորյա բադը՝ ջեռոցում

Հեշտ ու համեղ. Ամանորյա բադը՝ ջեռոցում

Կարմիր Հրեղեն Ձիու տարում խորհուրդ է տրվում սեղանին շատ միրգ դնել. համարվում է, որ դա հաջողություն է բերում: Այս ուտեստի մեջ օգտագործվող վառ նարինջն ու մանդարինը համապատասխանում են տարվա տարերքին, էներգիա ու բարգավաճում են խորհրդանշում:

Բաղադրիչները

4 բաժնի համար

  • 1,8-2 կգ բադ
  • 250 մլ նարնջի հյութ
  • 125 մլ հավի արգանակ
  • 6 պճեղ սխտոր
  • 3 ճ.գ. մանր կտրտած նարնջի կեղև
  • 3 ճյուղ հազրեվարդ (розмарин)
  • ձիթապտղի ձեթ
  • աղ
  • աղացած սև պղպեղ

Խավարտի համար

  • 3 հատ նարինջ
  • 4 հատ մանդարին
  • 1 գլուխ սխտոր

Սիրոպի համար

  • 3/4 բաժակ շագանակագույն շաքարավազ
  • 3/4 բաժակ նարնջի հյութ
  • 1ճ.գ. կարագ
  • 2թ.գ. քերած նարնջի կեղև

Պատրաստման եղանակը

  1. Միացրեք ջեռոցը 220 աստիճան ցելսիուս տաքությամբ: Բադի վզի հատվածի ավելորդ մաշկը հեռացրեք, թևիկների ծայրերը փայլաթիթեղով փաթաթեք: Պատառաքաղով կամ դանակով ծակծկեք կրծքամիսն ու բդիկները:
  2. Սխտորի պճեղները մանր կտրատեք: Հազրեվարդի տերևների մոտ 1/2 մասը մանր կտրատեք: Փոքր թասի մեջ խառնեք քերած կեղևի կեսը, կտրտած հազրեվարդը, սխտորի կեսը: Ավելացրեք 1թ.գ. աղ և 1/2 թ.գ. աղացած սև պղպեղ, 1 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ:
  3. Բադը ներսից ու դրսից պատեք այդ խառնուրդով: 1 նարինջն ու 1 մանդարինը մասնատեք, 1 ճյուղ հազրեվարդի հետ տեղադրեք բադի փորիկի մեջ, փորիկն էլ փայտե շամփուրիկներով փակեք: Բադի տոտիկները կապեք:
  4. Արգանակը խառնեք նարնջի հյութի հետ, ավելացրեք մնացած սխտորն ու քերած կեղևը: Մանդարիններն ու նարինջները հաստ օղակների ձևով կտրատեք: Գլուխ սխտորը կիսեք:
  5. Կիսած սխտորն ու օղակաձև կտրտած միրգը շարեք մեծ տապակի մեջ: Ավելացրեք մնացած հազրեվարդը: Տապակի մեջ տեղադրեք բադը, վրան լցրեք արգանակի ու մրգահյութի խառնուրդը: Տապակը 2 ժամով տեղադրեք ջեռոցում՝ 15 րոպեն մեկ բադի վրա լցնելով նրանից դուրս եկած հյութը:
  6. Սիրոպի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները լցրեք փոքր կաթսայի մեջ, հասցրեք եռման աստիճանի: Կրակը ուժեղից միջին դարձրեք, սիրոպը 5 րոպե եփեք մինչև խտանալը: Պատրաստ լինելուց 15 րոպե առաջ բադի վրա  սիրոպ քսեք: Կրկնեք յուրաքանչյուր 5 րոպեն մեկ:
  7. Պատրաստի բադը տեղադրեք սկուտեղի մեջ, փայլաթիթեղով ծածկեք ու 10 րոպե թողեք: Տապակի միջի հեղուկը խառնեք մնացած սիրոպի հետ, մի փոքր եփեք, անհրաժեշտության դեպքում աղ ու պղպեղ ավելացրեք:
  8. Մատուցելուց առաջ բադը համաչափ կտրատեք՝ նախապես հեռացնելով փայտե շամփուրիկները: Սոուսը լցրեք սոուսի ափսեի մեջ ու առանձին մատուցեք:

Տապակած բադի հետ որպես լրացուցիչ խավարտ կարող եք մեղրի ու սխտորի հետ խորոված գազար մատուցել:

#Tags / Պիտակներ

ՎԱՐԿԱՆԻՇ

   36 ԴԻՏՈՒՄ

Տարածեք

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ