...

Հեշտ ու համեղ. Դդմիկով և այծի պանրով նախուտեստ

Հեշտ ու համեղ. Դդմիկով և այծի պանրով նախուտեստ

Երկիրը, որտեղ ամենից շատ են սիրում այծի պանիրը, երևի թե Ֆրանսիան է: Տապակած դդմիկներով ու այծի պանրից միջուկով «բուրգիկները» կամ «կիսալուսինները» մրգային բույրով սպիտակ գինու հետ մատուցելու հրաշալի նախուտեստ են:

Ուտեստն սկսեք պատրաստել մատուցելուց 4 ժամ առաջ:

Բաղադրիչները 
4 բաժնի համար

  • 4 փոքր դդմիկ
  • 350-400 գ այծի պանիր
  • 1 պճեղ սխտոր
  • 2-3 հատ կանաչ սոխ
  • մի քանի ճյուղ անանուխ, համեմ և փշաքեղ (кервель)
  • ձիթապտղի ձեթ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կտրտեք կանաչ սոխը, մաքրած սխտորն ու կանաչին: Տրորեք այծի պանիրը, խառնեք սխտորի, սոխի ու կանաչիների հետ, աղ ու պղպեղ արեք:
  2. Դդմիկները շատ բարակ շերտերով երկարությամբ կտրատեք, չորացրեք անձեռոցիկով, փոքր քանակությամբ ձեթով տապակեք միջին կրակի վրա մինչև փափկելը՝ 2 րոպեից ոչ ավել:
  3. Դդմիկների տապակած շերտերը շարեք 4 ոչ մեծ կաղապարների մեջ այնպես, որ շերտերի միջև բաց տարածք չմնա: Դդմիկների շերտերի ծայրերը պետք է երկու կողմից կախվեն:
  4. Դդմիկների վրա լցրեք այծի պանրի խառնուրդը, մակերեսը հարթեցրեք և ծածկեք կողքից կախված շերտերով: Լավ սեղմեք, վրան թաղանթ քաշեք ու 4 ժամով տեղադրեք սառնարանում:
  5. Մատուցելուց մոտ 10 րոպե առաջ հանեք սառնարանից:

Խորհուրդ: Նախուտեստը մատուցեք լոլիկով կամ խորոված քաղցր պղպեղներով սոուսով ու ձիթապտուղներով:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 33, 2020

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ