...

Հեշտ ու համեղ. Նռան հատիկներով, ավոկադոյով և ձվով աղցան

Հեշտ ու համեղ. Նռան հատիկներով, ավոկադոյով և ձվով աղցան

Հայտնի է, որ ոչ թե մեկ, այլ մի քանի հրեական խոհանոց կա՝ կախված նրանից, թե կոնկրետ որ երկրում է հրեական համայնքը և ինչ տեղական մթերքներ է ներառել խիստ կանոններով սահմանափակված իր կերակրացանկում: 

Այս աղցանի մեջ ավոկադոյի առկայությունը ցույց է տալիս ուտեստի միջերկրածովյան ծագումը, այսինքն՝ այն պատրաստում են շոգ Իսրայելում:

Բաղադրիչները
6 բաժնի համար

  • 3 հասած ավոկադո
  • 3 ձու
  • 1 հասած նուռ
  • 2 ճյուղ կանաչ սոխ
  • 2-3 ճյուղ անանուխ
  • 1 կիտրոնի հյութ

Սոուսի համար

  • 3 ճ.գ. խնձորի քացախ
  • 1 նարնջի հյութ
  • 1 թ.գ. բաց գույնի մեղր
  • 3 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Ձվերը 9 րոպե խաշեք, վրան անմիջապես սառը ջուր լցրեք ու մաքրեք:
  2. Նռան հատիկները առանձնացրեք ու լցրեք թասի մեջ:
  3. Պատրաստեք սոուսը: Պնակի մեջ խառնեք քացախը, նարնջի հյութը, մեղրը, աղն ու պղպեղը: Հարեք՝ կաթիլ-կաթիլ ավելացնելով ձեթը, մինչև սոուսը խտանա:
  4. Ավոկադոն 2 մասի բաժանեք, կորիզը հանեք, կլպեք: Բարակ ու երկարավուն կտրատեք:
  5. Յուրաքանչյուր ափսեի մեջ հովհարի ձևով տեղադրեք կտրտած ավոկադոն և վրան կիտրոնի հյութ ցողեք, որպեսզի չսևանա:
  6. Ձվերը խոշոր կտորներով կտրատեք, մանր կտրատեք կանաչ սոխը: Ավոկադոյով ափսեների մեջ տեղադրեք կտրտած ձվերը, սոխն ու նռան հատիկները, վրան լցրեք սոուսը: 

Աղցանը զարդարեք կտրտած անանուխով ու մատուցեք:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 10, 2021

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ